Megnyílt a felújított győri Vásárcsarnok

Péntek reggel megnyílt a korszerű épület, 51 egységgel, üzletekkel, pultokkal, standokkal, két szinttel.
A szokásos pénteki tömeg köszöntött – s mégsem lehet még „szokásról” beszélni, hiszen ez volt a hely első napja: megnyílt a vásárcsarnok, 51 egységgel, üzletekkel, pultokkal, standokkal, két szinttel. 
A mintegy 4 milliárdos projekt keretében 2018 szeptembere óta készült a korszerű épület, s remélhetőleg megoldódnak, vagy enyhülnek vele a több évtizedes ismert problémák: a zsúfoltság, a telítettség, a parkolási gondok.
Az áruellátás zárt rendszerben történik, a vásárlók mozgólépcsőn tudnak feljutni az emeletre. 
Az elrendezés logikája a régi: lent, a hosszú fém asztaloknál találjuk a termelőket, s a földszint a kereskedőké is, az emeleten vannak az üzletek, egy-kettő még nem nyitott meg, de rövid idő kérdése. A kereskedők utcája lett a csarnok és a parkolólemez közötti rész, a faházakban működő 8 vendéglátóhely pedig szintén részévé vált – s így komfortosabb – a csarnoknak. A korábbinál 10 egységgel több működik.
A hivatalos megnyitó előtti percekben, fél 9-kor mintegy 100 szabad parkolóhelyet találtunk a 294 férőhelyes, új parkolólemezben, kint a csarnok környékén már nem volt szabad hely. Az újdonság általában a bátraké, de most a kényszer is sokakat becsalogatott a nemrég átadott parkoló-objektumba, s fél 10-kor már csak 50 szabad helyet mutatott a számláló.
A korszerű vásárcsarnokot Fekete Dávid és Radnóti Ákos alpolgármester nyitotta meg, köszöntőbeszédet mondott Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési, Dézsi Csaba András, Borsi Róbert önkormányzati képviselő, és Sági Géza a csarnokot üzemeltető Győr Szol Zrt. vezérigazgatója.
Szöveg: kisalfold.hu 
Fotók: Tímár Antal