Bár Borkai még „korrektül” tolta a százmilliókat a győri fociba, de ennek vége

Az új győri városvezetés páros lábbal szállt bele a magyar fociba.
Egyáltalán nem elégedett az NB II.-ben játszó Győri ETO futballcsapatának eredményeivel Mányi József tulajdonos, aki 2017 decembere óta vezeti a klubot – derül ki a Kisalföld.hu Mányival készített interjújából. „Nagy reményekkel vágtunk neki a tavasznak, bizakodtunk benne, hogy akár még a feljutást jelentő helyre is odaérhetünk. Sajnos, a játék és az eredmények sem úgy alakultak azóta, ahogy elterveztük” – mondta Mányi.
A klubnál komoly változások várhatók: „Amikor 2017 decemberében megmentettem az ETO-t az összeomlástól, Borkai Zsolt polgármesterrel megállapodást kötöttem, hogy a város azt az anyagi támogatást adja meg, amit az elődömnek, és ne legyen rajtunk eredménykényszer az NB I.-et illetően az elkövetkezendő néhány évben, hiszen előtte gazdaságilag rendbe kell tenni a klubot".
Borkai ezt korrektül be is tartotta, az első évben százhuszonhét-, a másodikban százhatvanötmillió forintot kaptunk.
Mányit fogadta Dézsi Csaba, a város új fideszes polgármestere, „aki felvázolta, hogy
a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t.
A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta:
a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele,


mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív, és nem tudnak Győrért küzdeni” – mondta Mányi.
A klub tulaja szerint a városvezetés azt kérte tőle, Hannich Péter „győri kötődésű legendát” nevezze ki vezetőedzőnek. „Hannichhal egyeztettem, a jövő héttől venné át az ETO FC sportigazgatói feladatait” – mondta Mányi.
A tulajdonos felajánlotta, hogy eladja a klubot a városnak vagy más győri befektetőnek, de előbbi elől Dézsi elzárkózott, utóbbira pedig nem lát esélyt.

Taps az ablakokból, köszönet az egészségügyi dolgozók munkájáért Győrben

Egyre többen csatlakoznak esténként a kezdeményezéshez, tapssal köszönik meg az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók munkáját. Eg...