Elnéptelenedtek az utcák Győrött

Ma Győr belvárosa a délutáni órákban olyan volt, mint ha szellemváros lenne. A nem is olyan régen még zsúfolásig teli emberekkel, ma pedig szinte csak néhány ember sétálgatott a Baross Gábor sétáló utcában.

Az emberekben szemmel megtapasztalhatóan érződik az óvatosság, a félelem veszélyének érzete,így inkább nem mozdulnak ki otthonukból. A belvárosban működő McDonald’s üzletbe is aki betért,egyből hozzá is jutott az ételhez , hiszen alig, vagy éppen egyetlen percet sem kellett várnia a kiszolgálásra, olyan kevesen látogatták az éttermet.
A nagyobb mozgolódás a vasútállomás területén volt, ahol többnyire nagy bőröndökkel diákok várták az érkező vonatokat.Láthatóak voltak viszont olyan csoportok, akik együtt sétáltattak kutyákat,vagy éppen csoportosan mentek el fagyizni. Arra is felfigyeltünk, hogy ha valaki még ha enyhe köhintést is meg engedett magának a nyílt utcán, egyből ráterelődött a tekintetük az embereknek,tehát a félelem,az összpontosítás arra, hogy mindig minden helyzetben résen legyenek, Győrben jelen van. 
A Szent István úton is szinte alig van forgalom , a helyi autóbuszjáratokon ugyan látni utasokat, viszont a negyede a normális napokon,így vasárnap is az a létszám, amely utazik tömegközlekedési eszközzel.
Fotó és szöveg: Gulyás Attila

Taps az ablakokból, köszönet az egészségügyi dolgozók munkájáért Győrben

Egyre többen csatlakoznak esténként a kezdeményezéshez, tapssal köszönik meg az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók munkáját. Eg...