Fának ütközött a sofőr, aki ittasan vezette a munkagépet Szárföldnél

A sofőr a balesetben súlyosan megsérült.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt március 11-én 6 óra 35 perckor a 85-ös számú főúton, Szárföld térségében.
A jelenlegi adatok szerint egy munkagép haladt a főúton Csorna felé, amikor a jármű sofőrje lehaladt az úttestről, és a füves útpadkán a markolójával egy fának ütközött. A szemle során a rendőrök szondát alkalmaztak az 55 éves kapuvári férfival szemben, amely pozitív értéket mutatott.

A balesetben a sofőr súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba vitték.
Vele szemben – vezetői engedélye elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Csornai Rendőrkapitányság.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:
– Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.
– Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.
– Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!
– A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.
Forrás: kisalfold.hu

Taps az ablakokból, köszönet az egészségügyi dolgozók munkájáért Győrben

Egyre többen csatlakoznak esténként a kezdeményezéshez, tapssal köszönik meg az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók munkáját. Eg...